Administrar

Bloc de l'Àrea de Medi Ambient

Una taxa de fems més justa

masandratx | 19 Novembre, 2009 12:07

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Andratx, ha presentat una novedosa taxa de fems per a l’any 2010. La taxa s’ha elaborat en base al principi qui contamina paga, amb l’objectiu de beneficiar a totes aquells col·lectius que contribueixen favorablement a la recollida selectva.

La taxa inclou fórmules de càlcul que incorporen el comportament de la ciutadania i de les activitats econòmiques envers el reciclatge, és a dir, anualment es traduiran les tones reciclades en descomptes econòmics a la població i a les activitats econòmiques del municipi. Així, anualment els ciutadans i empreses andritxoles veuran reflectit en el rebut de fems el seu comportament envers la correcta separació dels residus.

La taxa incorpora tots els costos del servei de residus (2.495.736 €) i els reparteix de manera que entre els diferents nuclis de població i professionals es recaptin els diners necessaris per a pagar el 100% del servei. Les despeses més grans són les de recollida de fems (1.043.101 €) i, sobretot la incineració de tot allò que actualment no es recicla i es paga a TIRME (1.099.846 €). La contribució dels diferents col·lectius per reduir la incineració és el que suposa descomptes a la nova taxa, que podran ser entre el 9,2 % i el 36,8 % segons els diferents tipus d’activitats econòmiques.

Durant les darreres setmanes, el regidor responsable, Gabriel Puigserver, s’ha reunit amb diferents col·lectius i nuclis de població per tal d’explicar les novetats introduïdes. Un dels col·lectius que hi ha mostrat més interès han estat els empresaris, especialment els hotelers. Aquest sector tendrà importants descomptes en funció de la seva col·laboració en els sistema de recollida selectiva.

Un altre sector que rebrà importants reduccions en la taxa (-22,38 €) és la població del nucli de s’Arracó per la seva implicació en la recollida selectiva. Aquest llogaret va començar una recollida porta a porta a principi d’any que ha suposat un reciclatge de fins al 80% dels residus que es produeixen.

Els domicilis dels nuclis i establiments que segueixen amb els sistemes tradicionals de separació pagaran en funció del que costin el serveis de recollida, sense l’aplicació dels descomptes per la correcta gestió dels residus.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS