Administrar

Bloc de l'Àrea de Medi Ambient

S’ha realitzat una campanya recordatori a s’Arracó per incentivar la recollida selectiva

masandratx | 29 Juliol, 2010 09:35

Davant la gran quantitat de fems que generem avui en dia i front a la gran problemàtica que aquest fet suposa, des de fa ja més d’un any l’ajuntament d’Andratx va decidir posar en marxa al nucli de s’Arracó el sistema de recollida selectiva porta a porta. Les fraccions que es recullen són: envasos lleugers (dilluns i divendres), paper i cartró (dimarts matí), vidre ( dimecres matí) , matèria orgànica (dimarts, dijous, dissabte i diumenge) , bolquers (dimarts, dijous, dissabte i diumenge) i rebuig (dimecres). Si algú encara no disposa del calendari, el pot anar a recollir a l’Ajuntament.

Després d’un esforç inicial per part dels veïns i veïnes de s’Arracó, des de l’Ajuntament s’ha posat en marxa una campanya per incentivar i encoratjar a tots aquells que ja reciclen a que segueixin fent-ho igual de bé que fins ara. També es vol animar a aquells que encara no s'han sumat a la iniciativa a que ho facin; és un sistema que una vegada adaptat resulta més còmode i suposa un gran benefici pel medi ambient.

Aquestes són les diferents fraccions i els aspectes més importants de cada una d’elles:

  • Paper i cartró: podem tirar revistes, diaris, fulls de paper, paper d’embalar i caixes de cartró. Si el paper està brut (oli, pintures, etc.) no el podrem reciclar i ho tirarem al rebuig.
  • Vidre: només els pots de conserves i les botelles, ben buides i sense el tap.
  • Envasos: hi tirarem plàstics (botelles, bosses i embolcalls), brics, llaunes, taps de metall i de plàstic, porexpan i paper d’alumini.
  • Matèria orgànica: restes de menjar, pa sec i dolços, paper de cuina o torcaboques de paper, closques d’ou, marisc o fruits secs,marró de cafè i restes petites de jardineria. Recordau que va en bosses especials (biodegradables).
  • Rebuig: només hi tiram allò que no es pot reciclar.
  • Bolquers: només hi tiram compreses i bolquers (“panyals” de nin i de persona major).

En cas de dubte es pot telefonar a l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Andratx (971 628 000).

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS