Administrar

Bloc de l'Àrea de Medi Ambient

L’Ajuntament d’Andratx impulsa la primera ordenança de gestió de síquies de Balears.

masandratx | 14 Març, 2011 09:07

Uns 20 andritxols assistiren a la reunió informativa i aportaren el seu punt de vista. 

Reunió informativa Aigues 

El passat dissabte 12 de març l’Ajuntament d’Andratx va presentar als andritxols en un fòrum ciutadà la proposta d’Ordenança per a la gestió de les síquies. Aquesta serà la primera ordenança a Balears que reguli les síquies i la gestió de les aigües pluvials a l’entorn rural.

A aquesta reunió hi assistiren uns 20 andritxols, la majoria veïns afectats per inundacions en cas de pluges abundants.

En els darrers anys s’han detectat nombrosos problemes d’inundacions en algunes zones de l’entorn rural d’Andratx, sobre tot a causa de la falta de manteniment de les síquies i els antics passos d’aigua, el que impedeix els pas natural de l’aigua i provoca embassaments importants i inundacions en terrenys públics i provats.

Aquesta norma s’ha integrat en l’Ordenança de gestió d’aigües que l’Ajuntament preveu aprovar en les properes setmanes, i establirà les directrius a seguir en cas de falta de manteniment de les síquies o corrents d’aigua natural, per tal d’evitar inundacions en l’entorn rural.

A més, es va presentar la possibilitat de dur a terme el manteniment les síquies arribant a acords entre diferents grups socials, els veïns  i l’Ajuntament mitjançant la figura de custòdia del territori, un conjunt d’estratègies i instruments que pretenen implicar els propietaris i usuaris del territori en la conservació i el bon ús dels valors i els recursos naturals, culturals i paisatgístics. 

Després d’exposar el contingut de l’Ordenança de gestió de les síquies es va procedir a recollir les impressions, opinions i qüestions dels assistents al fòrum ciutadà, les quals es tindran en compte en la redacció definitiva del text normatiu.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS